WEEKEND BREAKFAST

10.3.17




Nevím jak vypadají o víkendu vaše snídaně, ale u nás je to téměř vždy stejné - vzhledem k dohánění spánkového deficitu z pracovního týdne si s radostí přispíme a většinou "snídaňo-obědujeme" až někdy kolem druhé třetí hodiny.

A tak si nebudu na nic hrát a rovnou přiznám, že ty wafle, které tady prezentuji jako jednu z inspirací pro víkendovou snídani jsme jedli myslím o půl druhé odpoledne, protože jsme pozdě vstali a nákup, který měl obsahovat pouze jednu položku (nutellu) se protáhl na dvě hodiny. Po několika neúspěšných honech na waflovač se taky odmítám komukoliv omlouvat za to, že samotné wafle na obrázku jsou kupované. Stejné je to s banánama - Morava je plná vinohradů, tím pádem pro banánovníky bohužel nezbývá místo a na pomoc opět přichází Albert. Jediné, na čem máme alespoň částečnou vlastní zásluhu jsou jahody, které přítel (vlastníma rukama!!! ) natrhal kdysi dávno v létě na poli a tím zachránil čest tohoto příspěvku. :) Řeknu vám ale, že i bez tolik populární známky "home-made" chutnaly wafle s jahodami, banány a nutelou báječně.

Vajíčka na měkko provází podobný příběh - pozdní vstávání, moje vrozená šnečí rychlost přípravy čehokoli, následné focení hotového výtvoru. To byste nevěřili, kolik času zabere naštelovat dvě vejce tak, aby v pozadí nebyl vidět pelíšek vašeho psa, oblečení, které máte přehozené vzadu na židli či nedej bože neumyté nádobí na lince. Výsledek snažení byl ale opět velmi chutný (možná trošičku studený) a já byla ráda, že jsem mohla konečně vyzkoušet ty super nové kytičkové kalíšky na vajíčka, které jsem si pořídila "do výbavy" :).

Snad jsem vás tímto článkem alespoň trochu naladila na víkend. Závěr z toho plyne následující:

1. Je fajn si o víkendu přispat, i když všechny poučky v moudrých knihách tvrdí, že bychom si měli udržovat stejný režim v průběhu celého týdne.
2. Je fajn si o víkendu udělat víc času na sebe a neodbýt snídani klasickým každodenním "müsli s mlékem"
3. Víkend je fajn!

P.S.: Pro úplné lenivce, kterým se o víkendu fakt nechce vůbec nic dělat tu mám taky něco: cereální vícezrnnou kaši, kterou jen zalijete horkou vodou, zamícháte, počkáte až zhoustne a hodíte si do ní nějaké ovoce. Žádná vysoká kulinářská to není, ale chutná dobře, zasytí a podle sofistikovaného názvu bude určitě nejzdravější na světě. :)



You Might Also Like

0 komentářů

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images