IT FEELS LIKE AUTUMN

4.10.17



Je to tak vážení, létu oficiálně odzvonilo a máme tady podzim. Jak to poznáte?

  • v supermarketech začnou prodávat čokoládové Mikuláše, čerty a andílky
  • sociální sítě vypustí tyrkysové bazény a moře a místo toho se raději pustí do sbírání hub, barevného listí, kaštanů, dýní a jablek
  • tu výbornou mangovou zmrzlinu si už v cukrárně prostě nekoupíte, na scénu přichází cokoliv horké či vařené - horká čokoláda, horký čaj, horké jablko či svařák
  • je chladno
  • prší

Pamatuji si, kdy ve mně konec léta vyvolával zármutek. Konec prázdnin, začátek školy... Teď už do školy nechodím a pracovní proces nic jako letní prázdniny nezná, takže není důvod zoufat si, možná právě naopak - konečně se nebudu v těch 40 stupňových vedrech lepit k pracovní židli a odpolední sluníčko, které se mi od cca 13:00 odráží od stolu a vypaluje mi zrak už nebude tak ostré. Podzim najednou není zas tak hrozné roční období a ve finále má i spoustu výhod.

Tak například, s poklesem teplot současně klesá hladina stresu z toho, že jste letos opět nestihli zhubnout do plavek - tuto aktivitu proto bez větších výčitek svědomí přeložíte na příští rok. Případné tukové zásoby můžete buď schovat pod volný svetr anebo se jich přeci jenom zbavit cvičením - tentokrát ale v klidu, bez psychického nátlaku kosmicky rychle se blížící návštěvy koupaliště.

Na podzim se také otevírají nové možnosti osobní hygieny. Létem tolik ohranou rychlou osvěžující sprchu můžete vyměnit za horkou vanu a nechutně velké množství voňavé koupelové pěny, aniž by se vám z toho všeho horka udělalo mdlo.

Co je ale na podzimu úplně nejlepší? Procházky podzimním lesem. Večery pod dekou u filmu. Večery s kamarády, dobrým vínem, jídlem a deskovými hrami. Louskání dýňových jader. Již zmiňovaná horká čokoláda. Halloweenská kolekce od Lush. Obří svetry s bambulemi, které zahřejí. Paradoxně babí léto a radost, že Vánoce jsou už skoro za dveřmi. :)







You Might Also Like

0 komentářů

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images